De 2de Kans
/

Dagbesteding en Kringloopwinkel.
Over ons  

Sinds Juni 2011 is de winkel “ De 2de kans “ te vinden in de Dorpsstraat te Heel. “De 2de Kans”  is opgezet vanuit de filosofie dat iedereen een nieuwe kans verdient en moet kunnen krijgen. Hier kunnen mensen met hun mogelijkheden en vaardigheden experimenteren, leren, maar vooral ook een leuke, gezellige en zinvolle dagbesteding zelf vorm geven.

De winkel is een mix van nieuwe - en tweede hands (2de Kans) spullen die te koop worden aangeboden. De 2de Kans spullen worden gedoneerd door mensen, die het zonde vinden om deze spullen weg te doen of er geen andere bestemming voor weten. Sinds de winkel geopend is, hebben al veel mensen een bezoek gebracht om iets te kopen of om spullen te brengen. Een veel gehoord compliment is dat mensen hun waardering uitspreken voor de manier waarop de winkel is ingericht en alles er zo netjes uitziet. Dit is een van de sterke kanten van dit initiatief. Daarnaast beschikt de winkel over een ruimte waar cliënten kunnen rusten en ontspannen. Klanten en cliënten moeten in een plezierige omgeving kunnen winkelen en werken.

 
Professionele begeleiding
Cliënten krijgen begeleiding op maat om tal van werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zoals we die in de winkel tegen komen. Samen kijken we welke mogelijkheden er zijn en leggen de afspraken vast in een ondersteuningsplan.
 
Een aantal activiteiten zijn: 
·        Dienstverlenend werken en verantwoordelijkheid dragen
·        Sociale contacten met de klanten en met elkaar 
·        Bedienen en ontvangen van klanten
·        Leren omgaan met geld en de kassa te bedienen 
·        Spullen ophalen, sorteren en schoonmaken 
·        Inpakwerk 
·        Inrichten van de winkel gekoppeld aan thema’s 
·        Schoonmaakwerkzaamheden  
 
Deze vorm van  dagbesteding kan gefinancierd worden met: 
·        PGB en/of WMO indicatie
·        WLZ indicatie,
·        Inkoop van dagbestedingsuren door zorgaanbieders (onder- aannemerschap) 
·        Particuliere financiering. 
  
Indien gewenst kan ik u adviseren en helpen bij het zoeken naar instantie(s) die over de juiste kennis en bevoegdheden beschikken hieromtrent.
  
Er is altijd de mogelijkheid tot het maken van een afspraak, om eens rond te kijken, mee te lopen, stage te lopen of te "snuffelen".

 

 

 

 
Kaart
Opbellen