De 2de Kans
/

Dagbesteding en Kringloopwinkel.

          DE ZOMER - EDITIE


Ook leuk, Van alles en nog wat.

 


De hygiëne maatregelen blijven, ook in de winkel en we proberen ook de 1,5 meter afstand van elkaar te houden. 
De meeste klanten volgen de pijlen in de winkel en nemen een mandje van buiten mee, tenminste als er minder dan vijf mensen in de winkel zijn. Sommige maken gebruik van de handgel die bij de ingang staat en wij ontsmetten iedere keer de winkelmandjes na gebruik door een klant. 


Na de intelligente lock down en alle maatregelen die sinds half maart werden genomen om het virus te bedwingen vieren we nu vakantie om uit te rusten. Nee het virus is nog niet weg en ook nemen het aantal besmettingen in de diverse landen weer toe. In de winkel houden de klanten zich redelijk goed aan de richtlijnen. In Nederland is er volop discussie over het verplicht stellen van mondkapjes in de openbare ruimte zoals dit in veel andere landen verplicht is. Ook de mogelijkheden om je te laten testen zijn nu ruimschoots aanwezig.

Ongedwongen op vakantie gaan naar het buitenland zit er niet in alle gevallen in omdat in ieder land wel lokale uitbraken zijn van het corona virus. Ook in eigen land worden lokaal of regionaal de maatregelen weer aangescherpt. De vertrouwde persconferentie van de regering is ook weer terug op de buis zonder de geliefde doventolk Irma. Neemt niet weg dat ook wij voor het eerst de winkel in 9 jaar twee weken sluiten om vakantie te houden. De ietwat te koele maand juli zit erop. Alhoewel eind Juli  en ook in augustus tropische dagen met op veel plaatsen, zeker in de zuidelijke helft van het land. 35 graden of meer puff. 

Aanvankelijk hebben we geprobeerd om de eerste verdieping zo in te richten dat we daar onze pauzes zouden houden. Dat bleek bij nader inzien geen praktische keuze, zodat we nu de voormalige wereldhoek gewoon gebruiken voor de dagbesteding en er de pauzes te houden. De bovenverdieping en keukentje worden gebruikt voor de dagbesteding en om lekkere dingen te maken of te bakken. Ook voor een rustmoment leent zich de bovenverdieping uitstekend. Maar ook in de voormalige wereldhoek kan de dagbesteding vorm en inhoud krijgen als de groep niet te groot is 


Wat er wel veranderd is zijn de kleuren. Het klusteam uit Brabant heeft de roller ter hand genomen, gaten in de muur gedicht en ziehier het nieuwe kleurtje in de wereldhoek. 
Gelukkig kunnen we met zijn allen wat relaxter de zomer tegemoet zien, al is nog lang niet alles hetzelfde voordat het virus wereldwijd uitbrak. Evenementen mogen nog niet, zoals de Kermis en de Zomermarkt die we ook in Heel missen dit jaar. Gelukkig zijn de lantaarnpalen in de Dorpstraat nu allemaal voorzien van een weelderig bloeiende bloemenzee, zodat het er wat vrolijker uitziet in het straatbeeld.


En toen werd het heet begin augustus en sloten ook wij de winkel meerdere dagen vanwege de hitte. Veel mensen zochten het water op, strand, zee, zwembaden, binnenwateren, plassen, meren en natuurlijk de zwembadjes achter in de tuin. 

                            Op 1 september gaat de winkel weer open.


                                                         TOT  DAN

      


  

 

 
Kaart
Opbellen