De dagbesteding in de winkel komt op de eerste plaats en we voldoen aan de kwaliteitseisen die daaraan worden gesteld. 


**********************************************

Welkom op

 onze website

   


Groet met een zomer sproet!Heeft u ook al een hitte plan????

Terwijl de temperaturen steeds verder oplopen  in de laatste week van juli tot boven de 40 graden sluiten we de winkel voor een paar dagen. Wie gaat er nou kringlopen met een dergelijk extreme temperatuur?

De vierdaagse lopers in Nijmegen hadden net hun glorieuze intocht voor de hitte voltooid en ook tijdens de zomerfeesten was het nog aangenaam toeven. Zelfs L1 radio was aanwezig tijdens de vierdaagse.

ViaGladio

Gedurende de intocht wordt de Sint Annastraat omgedoopt tot Via Gladiola en is deze het slotstuk van de Vierdaagse. De naam Via Gladiola gaat terug naar de uitdrukking 'De dood of de gladiolen'. Deze uitdrukking kent een geschiedenis die terug zou gaan tot de Romeinse tijd. De Gladiool wordt ook wel zwaardlelie genoemd omdat de bladen van de gladiool de vorm hebben van een zwaard: scherp en spits toelopend. Een Romeins zwaard heet gladius, een kleiner zwaard gladiolus. Een  gladiator was een zwaardvechter die in de Romeinse tijd in de arena op leven en dood streed om het publiek te vermaken. In zo'n gevecht liet de verliezer het leven, de winnaar werd bedolven onder gladiolen. Zo is het krijgen van gladiolen een symbool geworden voor kracht en overwinning

Ook wij lopen ons een slag in de rondte nu het vakantieseizoen volop begonnen is en de hele dag mensen in en uitlopen hetzij om een kijkje te nemen of iets leuks te kopen. Daarnaast wordt er tussen door nog van alles gebracht.Ook de kledingbank heeft geen klagen dus die komen met regelmaat langs om kleding en andere bruikbare spullen op te halen.

 De 2 de Kans is het inzamelpunt van kleding t.b.v. de kledingbank.De hitte wordt enigszins verdreven door hoosbuien die o.a. het vliegveld Eindhoven 2 uur plat legt.

 

Het is nog lang warm binnenshuis en in de winkel maar de zomer blijft gelukkig met ditmaal aangename temperaturen. De winkel sluit enkele dagen en op zaterdag 27 juli gaat de winkel weer open en is het gelijk behoorlijk druk.

Nu de oranjedames uitgevoetbald zijn, gaan de sportevenementen onverminderd door met een spannende Wimbledon finale, 


 een Tour de France die net voor het einde ingekort moest worden, wegens hagel, sneeuw en aardverschuivingen in de Franse Alpen, BMX (fietsen)   wereldkampioenschap in België, WK Zwemmen in Korea  

en het voetbalseizoen van de mannen weer langzaam op gang komt.

  Niet alleen het klimaat verandert, maar ook de elektrische fiets doet steeds meer zijn intrede in het straat beeld. Soms rijdt er al een elektrische auto de oprit naast de winkel op om spullen af te geven.

  

Koraalgroep houdt in juli op haar terrein in Heel voor cliënten, naastbetrokkenen en andere belangstellenden een week lang in een grote tent een zomerfeest.

Daelzicht opent in de voormalig pand van Electro Scheepers op het Wilhelmina plein in Heel een winkel. In combinatie met dagbesteding waar je spullen kunt kopen die door cliënten worden gemaakt.

Ook nieuw dit jaar in onze winkel drie vakantie/weekendhulpen (jongeren) die ons afwisselend helpen bij de vele werkzaamheden in de vakantieperiode.

Ook enkele medewerkers maken vakantieplannen en trekken er op uit of hebben verhuisplannen.

Begin augustus is het aangenaam zomerweer en vanaf 4 t/ m 7 augustus neemt iedereen even vrijaf en sluiten we de winkel voor een paar dagen.

Als we op donderdag 8 augustus weer de deuren openen is het ook internationale kattendag.


En natuurlijk is er op zondag 18 augustus de Zomermarkt in de Dorpsstraat in Heel. Hebben we de afgelopen 8 jaar over het algemeen goed weer gehad met de Zomermarkt komen de weersvoorspellingen uit en regent het tot 13.00 uur behoorlijk.

Om half elf is iedereen aanwezig en starten we de dag met koffie/thee en appelgebak. Desondanks hebben we mazzel en wordt het ’s middags gelukkig droog en stroomt de Dorpsstraat en de winkel vol met mensen. Maar voor het zover is doen we ons ’s middags nog te goed aan belegde broodjes.


Nico en Marloes hebben de dagen voorafgaand aan de zomermarkt de winkel gerestyled en flink gepoetst en alles gezogen. Op de dag zelf zijn we met negen mensen in de winkel om alles in goede banen te leiden. De zelfgemaakte kaarten worden door een medewerkster aan de man gebracht en zijn er nog allerlei andere klusjes te doen om de klanten te helpen.

We worden verrast met een “nieuwe medewerker” die door Marloes is aangekleed en bij de ingang van de winkel wordt neergezet. Het voordeel van regen is dat ook de hoeveelheid paraplu’s deze dag behoorlijk slinkt. Als we om vijf uur de winkel sluiten, sluiten we de dag af met een overvloed aan heerlijke Chinese lekkernijen.En kijken we ondanks het slechte weer ‘s morgens terug op een geslaagde dag. 

Tenslotte worden we verrast met allerlei spullen van een collega ondernemer. Zij heeft haar pand verkocht en veel spullen van de zolder heeft gehaald om te koop aan te bieden op de zomermarkt. De spullen die niet verkocht zijn mocht Nico de andere dag ophalen. Daar zaten nog juweeltjes bij uit vervlogen tijden.


          Ook kregen we dit schaaltje. Wie herinnert zich dit nog? Kortom verrassend.

Kortom de scholen zijn weer begonnen in de zuidelijke helft van Nederland en voor veel mensen zit de vakantie er weer op.

 

De winkel is tot 1 september nog de hele week open maar daarna gaan we op de maandag weer gewoon dicht en ook tussen de middag hebben we weer 1 uur lunchpauze. 

 


                          Op naar de herfst.

 
 
Kaart
Opbellen