De 2de Kans
/

Dagbesteding en Kringloopwinkel.


             Oude Jaars  

                         Mijmeringen ! 


 Al mijmerend achter een spatscherm in de winkel kijken we naar de laatste maanden van 2020!

Een jaar dat beheerst werd door het Corona virus en zijn ook wij in onze winkel over gegaan met het dragen van mondkapjes of spatschermen en hebben we toch het een en ander in de winkel moeten aanpassen om elkaar de ruimte te kunnen geven.

De Wereldhoek hebben we voor onze cliënten en onszelf ingericht zodat we ook daar op een veilige en verantwoorde wijze kunnen werken.

Het gebruik van mondkapjes door onze klanten groeit steeds meer naarmate de tijd verstrijkt. 

 


Wij zelf hebben als we in de winkel werken een spatscherm of mondkapje op zoals op de foto te zien is.  

Het is de nieuwe realiteit geworden het afgelopen jaar en zo sluiten we 2020 af met deze laatste bijdrage. Mochten er de laatste anderhalve maand nog noemenswaardige nieuwtjes of ontwikkelingen zijn dan zullen we die vermelden op het einde van deze bijdrage.

Waar we niet over hoeven te mijmeren zijn de vele nieuwe corona maatregelen.

Het aantal coronabesmettingen stijgt. Het kabinet heeft daarom besloten tot een gedeeltelijke Lock down. De maatregelen gingen in op woensdag 14 oktober en gelden in principe voor 4 weken, die nu bijna voorbij zijn en hoe gaat het verder?

Fascinerend om te zien hoe snel allerlei nieuwe producten gemaakt worden, complottheorieën ontstaan, we allerlei nieuwe gedragingen aanleren zoals bv. geen handen schudden en we beeldbellen alsof we nooit anders gedaan hebben.

Mijmerend over het afgelopen jaar kunnen we er niet omheen dat het Coronavirus ons sinds Maart in meerdere of mindere mate heeft bezig gehouden. Dat geldt ook voor onze winkel.  Ondanks alle beperkingen en Lock down maatregelen hebben we de dagbesteding in combinatie met de kringloopwinkel, op een korte periode van stilstand na in het voorjaar, toch in bedrijf kunnen houden. 

Vanaf zaterdag 10 oktober ging de Zoekhoek op slot om met alle voorbereidende werkzaamheden te beginnen voor de Kerstmarkt die we op 3 november klaar moesten hebben voor de opening. 

 Maar eerst hield  Nederland nog een weekje herfstvakantie vanaf 17 oktober, waarna we de tijd weer verzetten op 20 oktober.

We mijmeren verder in de tijd als we op zaterdag 31 oktober fantaseren over kostuums, uitgeholde pompoenen, spinnenwebben, heksen en geraamtes of te wel Halloween.          

 


        

                    Op 1 en 2 november zijn twee christelijke dagen waarop we de heiligen en alle overledenen herdenken. 

 Maandag 9 november is warmste novemberdag ooit gemeten in Nederland.

 Als we klaar zijn met fantaseren openen we op 3 november op een deels zonnige dag de Kerstmarkt die in alle kleuren weer is opgebouwd onder de bezielende leiding van Suzan samen met Nico en een aantal vrijwilligers. De Zoekhoek is weer aardig gevuld met allerlei hebbedingentjes. Heerlijk om even rond te struinen!  


 Op 3 november kiest Amerika een nieuwe president en is er weer een persconferentie over nog strengere corona maatregelen.

Voor ons hebben de nieuwe maatregelen gelukkig geen consequenties maar nog meer zaken gaan voor 2 weken op slot en ook het sociale leven wordt aardig  ingeperkt. 

Al mijmerend komen we vanzelf uit bij de 11 de van de 11 de officieel het begin van de Carnaval. Maar dat wordt een lange neus want veel carnavals activiteiten zullen beperkt of helemaal afgelast worden, waarschijnlijk ook volgend jaar.


 Sint Maarten valt ook dit jaar op woensdag de 11 de maar ja vier het in kleine kring aldus premier Rutten.


                                               Wie nog mijmert en geloofd in Sinterklaas en zijn pieten zal hoogst waarschijnlijk de intocht moeten missen dit jaar.  Alhoewel de Stoomboot 12 is toch nog aangemeerd bij de Dwiebertje Blok kade en niet in Zwalk

                                 Omdat dit jaar alles anders is zijn voor wie goed om zich heen kijkt her en der de                                                                                  gluurpieten te zien bij de ramen!!!

                        Op TV of via beeldbellen vanuit Spanje zal Sinterklaas waarschijnlijk nog wel te zien zijn.Onze (kerst) vakantie begint op donderdag 24 december en zal duren tot maandag 4 januari in het nieuwe jaar 2021. 

Zouden we deze komende winterperiode nog sneeuw zien of vorst en een witte Kerst krijgen? Daar kunnen we alleen maar over mijmeren sinds 3 jaar hebben we geen sneeuw meer gezien. Of we nog op skivakantie kunnen of überhaupt vakantie kunnen vieren in het buitenland is niet alleen een mijmering maar wordt door de regering ook ontmoedigd tot half januari. 

En wat te denken van het afsteken van vuurwerk? Vanuit verschillende disciplines wordt aangedrongen op een totaal landelijk vuurwerkverbod voor dit jaar en dat wordt ook afgekondigd door de regering. We zullen het moeten doen met sterretjes en carbid schieten zoals dit gebruikelijk is in het oosten van het land. 


Gelukkig mogen we nog naar buiten en blijven de winkels open. Dus even Kringlopen en rondstruinen in de winkel geeft enige plezierige afleiding. 

Wij wensen een ieder hele fijne Feestdagen maar vooral veel Gezondheid toe!

Team De2deKans 

De laatste mijmeringen/nieuwtjes van het jaar 2020:

In de week van 9 tot 17 november hebben we de winkel tijdelijk moeten sluiten vanwege een besmetting met het corona virus. Gelukkig konden we maandag de 16e de dagbesteding weer opstarten en een dag later de winkel.

Vanaf 17 november begroeten we in de winkel twee stagiaires van de Gilde opleidingen die een half jaar stage lopen.

 
Kaart
Opbellen