De 2de Kans

Dagbesteding en Kringloopwinkel.

 
 


     


 UnLocked 


Geen volledige intelligente Lock Down meer maar langzamerhand worden een aantal maatregelen versoepeld zodat er weer enigszins leven in de brouwerij komt.

 

Eindelijk kan de winkel weer open.Uitgerekend op Bevrijdingsdag!

 

Ook voor ons zelf was het wel weer spannend om op te starten. De afgelopen weken hebben we niet stil gezeten en de winkel aangepast.

Maar toch: Het heeft ons blij verrast dat veel van onze klanten ons gemist hebben en blij waren dat we weer open zijn. Zoals iemand zei: “Voor mij is dit mijn wekelijks uitje”!

Ondanks de aanpassingen is de 1 ste “oefen” week goed verlopen. Fijn dat de vaste maar ook weer nieuwe klanten onze winkel bezoeken.


Eerst hebben we op 4 mei via de T.V op een bijna lege Dam in Amsterdam stil gestaan bij De Nationale Herdenking.

 "Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties."


Om de winkel weer te kunnen openen zijn er een aantal afspraken nodig!

Ook wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en vragen dat ook aan u als klant.

Gezien  de oppervlakte van de winkel is het daarom niet toegestaan om met teveel mensen aanwezig te zijn. Daarom hanteren wij de regel dat er 5 klanten binnen mogen zijn.

 

               Gebruik van een winkelmandje = VERPLICHT!!! 


-         Buiten staan de maandjes en als ze op zijn, vragen wij u buiten              te wachten

-         Volg de PIJLEN

-         Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en het personeel


-         Betaal met de Pin of Contactloos-         Is dit niet mogelijk dan vermijden wij hand op hand contact en                betaalt u dan liefst gepast

 

Zo hebben wij ook ons inname beleid voor de vele spullen die u naar ons toebrengt aangepast zoals u op de website kunt lezen en hopen wij op u begrip en medewerking.


  


In de Wereldhoek waar de boeken staan, wordt regelmatig door ons spullen uitgezocht en andere taken uitgevoerd.

Aan u en ons om erop toe te zien dat we niet met teveel mensen tegelijk in deze ruimte zijn.

Wilt u een boek uitzoeken, neem gerust de tijd dan gaan wij even iets anders doen.

 

Nu, na 11 mei, weten we inmiddels meer welke maatregelen er verruimd worden al blijvende meeste nog steeds van kracht.

Om voorlopig met alle geldende maatregelen rekening te houden en de gezondheidsrisico’s voor medewerkers en klanten te beperken zijn de nieuwe spelregels ook in onze winkel onontkoombaar.

Zo kan nog niet iedereen weer aan de dagbesteding deelnemen. En kijken ook wij er naar uit dat we als TEAM weer samen aan de slag kunnen.

Verder zullen we kritischer kijken welke spullen er gebracht of opgehaald worden omdat de kosten voor de afvalverwerking alleen maar stijgen. Zie home pagina van onze website waar de richtlijnen staan beschreven

Ook mogen we onder andere weer naar de kapper, fysiotherapeut en andere contactberoepen weliswaar op afspraak maar dat geldt voor meerdere zaken. Als alles goed blijft gaan met de bestrijding van het virus en iedereen zich aan de richtlijnen en afgesproken maatregelen houdt de komende tijd dan worden de vrijheden langzaam uitgebreid.

En mogen we op gepaste afstand van elkaar en een met beperkte groep weer op het terras plaatsnemen vanaf 1 juni. (2 de Pinksterdag)  


De ijsheiligen (11 t/m 14 mei) zijn qua temperatuur na een paar warme dagen precies op tijd. Het wordt fris.

Ook wordt het langzaam weer drukker zoals in de steden, parken, winkels etc. en dat geldt ook voor onze winkel. 

Hemelvaart weekend komt er aan, zodat we maar een korte week geopend zijn. Dan hebben we nog een lang weekend met Pinksteren en gaan we langzaam richting zomer.

 

Veel klanten geven aan blij te zijn dat de winkel weer open is.

 

Dat ervaren we als een compliment! 

 
 
Kaart
Opbellen